Forside


 Nyttig informasjon


Hvordan bytte strømleverandør
Har du en strømleverendør men ønsker å bytte til en annen strømleverandør? Her kan du lese om hvordan du steg for steg gjennom- fører prosessen med å bytte til en ny strømleverandør. Les også om spesielle ting du bør være oppmerk- som på når du bytter strømleverandør
Les mer »


Slik sparer du strøm - Uansett hvilken strømleverandør du bruker!
Det er mye penger å spare på være litt smart med strømforbruket. Les derfor disse tipsene for hvordan du sparer størm og sparer penger på strøm enkelt.
Les mer »


Spar penger på å bytte strømselskap


Fyll ut skjema under - Sammenlign tilbud fra flere før du bestemmer deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Slik sparer du strøm - Uansett hvilken strømleverandør du bruker!


Her er noen tips til hvordan du kan spare strøm og dermed også penger.

Bytt strømselskap
Det er store prisforskjeller hos norske strømselskap. Undersøk prisene og velg en rimelig strømleverandør.


Sparedusj
Ved å bytte til sparedusj kan du i følge Enova spare inn rundt 1000 kroner i året dersom du dusjer ti minutter om dagen.

Vann og matlaging
Om du sparer vannforbruket, vil du også spare strøm. Ikke kok opp mer vann enn nødvendig. Bruk lokk når du varmer opp vannet, og skru ned varmen når det begynner å koke.

Lysstyrke på TV og PC
De fleste TV-apparater og PCer kommer med full lysstyrke. På de fleste bildeapparater kan du justere lysstyrken, sjekk dine instillinger for å spare strømforbruket. Sjekk om du kan minke lysstyrken og beholde et bra bilde samtidig.

Bruk av-knappen
Ved å være en bevisst bruken av TV, kan du spare mye strøm. Du kan nemlig se de programmene du ønsker og slå av TV-en etterpå. Husk også å slå av andre elektroniske produkter. Det er mye energi å spare på å være aktiv med av-knappen.

A-merket utstyr
Husk å velge A-merket utstyr når du kjøpeer hvitevarer. Elektriske apparater merkes med bokstaver fra A til G. Hvitevarer med A-merke er de mest energieffektive.

Tidsstyring av varmen
Med tidsstyring kan du spare ved å bruke varme kun når du trenger det. Du kan bruke sentralstyring for temperaturkontroll over hele boligen eller koblingsur for å slå av og på strømmen til faste tider.

Senk temperaturen
Du kan spare et par tusen i året ved å senke temperaturen i huset et par grader grader. De fleste vil ikke merke om man redusrerer oppvarminen et par grader.

Skift ut vinduer
Dårlige vinduer står for omentrent 40 prosent av varmetapet i boliger. Bytt gamle vinduer med nye eller bruk isolasjonslister kan du spare flere tusen i året.

Bedre isolasjon
Trekker det langs vinduer, dører og andre steder kan du bruke isolasjonslister. Har du et eldre hus med dårlig isolasjon i veggene, bør du vurdere etterisolering. Sjekk også om loftet og taket er godt nok isolert.


Om oss
© 2010-2019 Leads AS - epost: post@leads.as
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.